Moliile adulte au o lungime de aproximativ 8-10 mm cand se afla in repaus si au cand au aripile deschise pot avea o dimensiune de aproximativ 18 pana la 20 mm. Cand este vazuta de sus cu aripile pliate peste spate, exteriorul 1/3 al aripii apare rosu-maroniu sau bronz colorat "la varful aripilor", in timp ce 2/3 din interiorul aripii este Gri pana la ocru-galben. De asemenea, capul si toracele sunt rosiatic-maro si aripile posterioare gri. Larvele cu capul brun sunt alb murdare, uneori colorate roz sau verde. Noi va recomandam dezinsectie apartament pentru a scapa de ele.
Dezinsectie apartament - sfaturi
Molia femela poate sa produca intre 60 si 300 de oua, individual sau in grupuri, pe sau in apropierea produselor alimentare. Ouale se varsa in 2 pana la 14 zile, cu larve sau "omizile albe", care se disperseaza in cateva ore. Larvele se deplaseaza in produsele alimentare si se hranesc sau fac un tunel. In conditii bune, intregul ciclu de viata necesita sase pana la opt saptamani si poate fi activ pe tot parcursul anului. Cu toate acestea, in zonele cu clima rece, larvele au disparut peste iarna si s-au inmultit in luna martie.
Firmele de dezinsectie pot oferi consiliere si ajutor in identificarea si tratarea infestatiilor cu molii. Controlul acestui daunator necesita o inspectie atenta a tuturor alimentelor in special cereale depozitate si a alimentelor uscate si aruncarea materialului puternic infestat. Capcanele de molii reprezentate de capsule cu feromoni sunt utile pentru monitorizarea numarului de molii si a sistemelor de intrerupere a contactului fara pesticide care pot fi utilizate pentru a ajuta la eliminarea cuiburilor de molii.
Moliile au o lungime de aproximativ 5 mm. Adultii sunt galbui si exista de obicei trei puncte distincte, intunecate, pe a treia parte a fiecarei aripi. Aripile sunt mai mici, mai usoare si inclinate si de obicei au puf. Ouale sunt albicioase, iar larvele sunt opace-albe, cu capete maronii.
Moliile nu zboara decat rar spre lumina pe timp de noapte si prefera intunericul, cum ar fi un dulap sau un spatiu de depozitare. Orice molie de imbracaminte care se invarte in jurul casei este, probabil, de sex masculin, pentru ca femelele calatoresc alergand, sarind sau incercand sa se ascunda in pliurile din imbracaminte. Femela plaseaza 100 - 150 de oua albe pe suprafata tesaturii care vor fi transformate in larve in aproximativ 5 zile. Perioada de dezvoltare a larvelor este de obicei 6 saptamani, timp in care larvele se hranesc in mod activ cu tesatura, insa aceasta poate dura mult mai mult timp in conditii mai reci
Firmele de dezinsectie pot oferi consiliere si ajutor in identificarea si tratarea infestarilor cauzate de molii. Tratamentul este similar pentru toate moliile. Examinati cu atentie toate covoarele si hainele realizate din lana sau din alte fibre naturale pentru larve, pupe, molii adulti si pentru daunele cauzate de larvele alimentare. Gaurile care apar in covoare si haine sunt adesea primul semn al infestarii cu molii. Imbracamintea deteriorata trebuie aruncata sau spalata la 60º si se poate aplica un insecticid rezidual aprobat pentru covoare, in special in zonele vulnerabile de sub mobilier si in jurul marginilor covoarelor.